miercuri, 28 decembrie 2022

Ziua internațională a pregătirii pentru epidemii

 Ziua internațională a pregătirii pentru epidemii


Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care 27 decembrie devine „Ziua internațională a pregătirii pentru epidemii”.
În urmă cu 3ani, luna aceasta, a fost depistat pentru prima dată virusul care provoacă COVID-19.
Costurile au fost catastrofice. S-au pierdut milioane de vieți, iar sute de milioane de oameni s-au îmbolnăvit. Economiile au fost spulberate, sistemele de sănătate au fost întinse, iar trilioane de dolari s-au pierdut.
Cooperarea internațională și multilateralismul joacă un rol important în răspunsul la epidemii. Trebuie să subliniem importanța parteneriatului și a solidarității între fiecare individ, comunitate și stat, precum și organizațiile regionale și internaționale, în toate etapele managementului epidemiei, precum și importanța luării în considerare a perspectivei de gen în acest sens.
Sistemul Națiunilor Unite, în special Organizația Mondială a Sănătății, joacă un rol esențial în coordonarea răspunsurilor la epidemii, în conformitate cu mandatul său, și în sprijinirea eforturilor naționale, regionale și internaționale de prevenire, atenuare și abordarea impactului bolilor infecțioase și epidemiilor în conformitate cu obiectivul de a promova Agenda 2030.


,,Ca comunitate globală, trebuie să ținem seama de lecțiile dure ale Covid - 19 și să facem investiții îndrăznețe în pregătirea, prevenirea și răspunsul la pandemie”, a menţionat António Guterres, Secretarul General al Națiunilor Unite.

https://bit.ly/3X5RrVx

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu