vineri, 16 februarie 2018

Studiu: impactul omului asupra mediului crește odată cu îmbunătățirea calității vieții

Studiu: impactul omului asupra mediului crește odată cu îmbunătățirea calității vieții

         
          Cu cât o țară oferă condiții de trai mai bune locuitorilor, cu atât are un impact mai mare asupra mediului, conform unui nou studiu care pune în perspectivă costurile ascunse ale unei vieți mai bune în contextul economic și social actual.
         Oamenii de știință de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, au analizat 150 țări din punct de vedere al impactului asupra mediului și al condițiilor de trai. Au folosit 11 indicatori sociali (cum ar fi accesul la apă curentă și electricitate, sănătate, alimentație) și 9 limite planetare (de exemplu schimbările climatice, acidificarea oceanelor, pierderea biodiversității).
         Rezultatele studiului arată că nicio țară din lume nu întrunește toate condițiile pentru a oferi un trai bun fără să dăuneze mediului. Majoritatea țărilor analizate folosesc resurse la niveluri care depășesc limitele planetare.
         Cercetătorii au făcut disponibil publicului un website unde cei interesați pot vizualiza și compara date despre cele 150 țări analizate, sau pot explora diferite scenarii cu ajutorul unui instrument care calculează folosirea resurselor în funcție de factorii sociali.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu