luni, 19 februarie 2018

Ghidul Obiectivelor de Deyvoltare Durabila pentru angajatul responsabil

Ghidul Obiectivelor de Dezvoltare Durabila pentru angajatul responsabil 

Ghidul angajatului responsabil ne pune la dispozitie citeva sfaturi şi lucruri pe care le puteți întreprinde privind angajarea si implicarea activa in realizarea si promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila. 

Obiectivele de Dezvoltare Durabilă sunt obiective importante, care schimbă lumea și care vor necesita cooperare între guverne, organizații internaționale și lideri mondiali. Se pare imposibil ca o persoana obișnuită să se implice şi să poată avea un impact pozitiv? Ar trebui să renunți?
  • Nu! Schimbarea începe cu tine. Fiecare om de pe întreg globul pămîntesc - chiar și cel mai indiferent, cel mai leneş dintre noi - face parte din soluție. Din fericire, există câteva lucruri foarte ușoare pe care le putem adopta în rutinele noastre, care, dacă noi toți o vom face, vor face o mare diferență.
Aruncați o privire asupra ghidului la doar câteva dintre unele lucruri pe care le puteți face pentru a rezulta un impact!

Lucruri pe care le poți face de pe canapea 
  • Vorbeste! Adresați-vă autorităților locale și naționale să se angajeze în inițiative care nu dăunează oamenilor sau planetei. De asemenea, vă puteți exprima sprijinul pentru Acordul de la Paris și cereți țării dvs. să o ratifice sau să o semneze dacă nu a făcut-o încă.
  • Nu imprimați. Vedeți ceva online pe care trebuie să-l amintiți? Înregistrați-o într-un notebook sau mai bine, dar o notă digitală post-it și rezervați hârtia.
  • Stinge luminile. Ecranul televizorului sau al computerului oferă o strălucire confortabilă, astfel încât să opriți alte lumini dacă nu aveți nevoie de ele.
  • Faceți un pic de cercetare online și cumpărați numai de la companii despre care știți că au practici durabile și nu dăunează mediului înconjurător.
Lucruri pe care le poți face acasă
  • Usucă la aer liber. Lăsați părul și hainele să se usuce în mod natural, în loc să rulați o mașină. Dacă vă spălați hainele, asigurați-vă că încărcătura este plină.
  • Luați dușuri scurte. Cădițele necesită mai multă apă decât un duș de 5-10 minute.
  • Mananca mai putin carne, pasari de curte si peste. Mai multe resurse sunt folosite pentru a furniza carne decât plantele
  • Înghețați produsele proaspete și resturile dacă nu aveți șansa de a le mânca înainte de a se strica.  Reciclarea hârtiei, a plasticului, a sticlei și a aluminiului face ca depozitele de deșeuri să crească. Cumpărați produse ambalate minim.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu