marți, 30 august 2022

Actualizare UN iLibrary august 2022

 Actualizare UN iLibrary august 2022

 Titlu recomandat


𝑹𝒂𝒑𝒐𝒓𝒕𝒖𝒍 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒊𝒏𝒅 𝒐𝒃𝒊𝒆𝒄𝒕𝒊𝒗𝒆𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝒅𝒆𝒛𝒗𝒐𝒍𝒕𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒖𝒓𝒂𝒃𝒊𝒍𝒂̆ 2022

𝑻𝒉𝒆 𝑺𝒖𝒔𝒕𝒂𝒊𝒏𝒂𝒃𝒍𝒆 𝑫𝒆𝒗𝒆𝒍𝒐𝒑𝒎𝒆𝒏𝒕 𝑮𝒐𝒂𝒍𝒔 𝑹𝒆𝒑𝒐𝒓𝒕 2022

Raportul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2022 prezintă cât de departe am ajuns în atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD). Această a șaptea ediție a raportului anual analizează, de asemenea, tendințele din 2015 și impactul COVID-19 asupra progresului. Utilizează cele mai recente date disponibile și intrări de la agențiile custode ale Națiunilor Unite

 


Lansări noi

𝑾𝒐𝒓𝒍𝒅 𝑰𝒏𝒗𝒆𝒔𝒕𝒎𝒆𝒏𝒕 𝑹𝒆𝒑𝒐𝒓𝒕 2022

𝑹𝒂𝒑𝒐𝒓𝒕𝒖𝒍 𝑰𝒏𝒗𝒆𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓 𝑴𝒐𝒏𝒅𝒊𝒂𝒍𝒆 2022

Raportul privind investițiile mondiale 2022 oferă cele mai recente tendințe și perspective pentru investițiile străine directe. Documentează redresarea fluxurilor de investiții transfrontaliere după șocul pandemic, evoluțiile recente ale politicilor, inclusiv tendințele măsurilor naționale de politică de investiții și acordurile internaționale de investiții. Prezintă o privire de ansamblu asupra impozitării corporative internaționale și a schemelor naționale de stimulare a investițiilor din întreaga lume. Capitolul tematic al Raportului examinează implicațiile pentru politicile de investiții și investiții ale reformelor în curs în fiscalitatea internațională, inclusiv adoptarea unui impozit minim global pentru multinaționale și alte mecanisme de contracarare a practicilor fiscale dăunătoare. Acesta analizează impactul general așteptat asupra fluxurilor de investiții transfrontaliere, cu un accent special pe țările în curs de dezvoltare, și evaluează efectul asupra utilizării instrumentelor comune de promovare a investițiilor, cum ar fi stimulente fiscale, zone economice speciale și cadre de cooperare regională. Raportul are un capitol dedicat tendințelor globale în finanțarea dezvoltării durabile. Prezintă constatări cheie și implicații politice pentru examinarea Adunării Generale a Națiunilor Unite.


𝑵𝒆𝒖𝒕𝒓𝒂𝒍 𝑷𝒐𝒍𝒊𝒄𝒊𝒆𝒔, 𝑼𝒏𝒆𝒗𝒆𝒏 𝑰𝒎𝒑𝒂𝒄𝒕 

𝑷𝒐𝒍𝒊𝒕𝒊𝒄𝒊 𝒏𝒆𝒖𝒕𝒓𝒆, 𝒊𝒎𝒑𝒂𝒄𝒕 𝒏𝒆𝒖𝒏𝒊𝒇𝒐𝒓𝒎

Măsurile netarifare (MNT) sunt măsuri de politică comercială concepute pentru a atinge obiective de politică publică, cum ar fi protejarea sănătății publice, siguranța consumatorilor și a mediului. În timp ce MNT suportă adesea costuri comerciale ridicate, cum ar fi costuri mari de informare, implementare și conformitate, ele sunt de obicei necesare pentru atingerea obiectivelor economice, sociale și de altă natură pentru a asigura siguranța și calitatea produselor pentru consumatori. Pe baza revizuirii unei liste de literatură, studii de caz, acest studiu a analizat impactul de gen al MNT-urilor asupra femeilor ca comercianți/antreprenori, lucrători și, respectiv, consumatori, și își propune modalități în care proiectele legate de MNT-uri. proiectarea, implementarea și monitorizarea pot fi abordate cu o lentilă de gen.


𝑰𝒏𝒅𝒆𝒙 𝒕𝒐 𝑷𝒓𝒐𝒄𝒆𝒆𝒅𝒊𝒏𝒈𝒔 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝑮𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒍 𝑨𝒔𝒔𝒆𝒎𝒃𝒍𝒚 2020/2021

𝑰𝒏𝒅𝒆𝒙 𝒍𝒂 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒂̆𝒓𝒊𝒍𝒆 𝑨𝒅𝒖𝒏𝒂̆𝒓𝒊𝒊 𝑮𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒍𝒆 2020/2021

Indexul lucrărilor Adunării Generale este un ghid bibliografic pentru lucrările și documentația Adunării Generale. Acest număr acoperă cea de-a șapteazeci și cincia sesiune a Adunării, inclusiv comisiile sale principale și ad-hoc. Indexul este pregătit de Biblioteca Dag Hammarskjöld, Departamentul de Comunicații Globale, ca unul dintre produsele Sistemului de Informații Bibliografice al Națiunilor Unite (UNBIS).




𝑨𝒔𝒊𝒂-𝑷𝒂𝒄𝒊𝒇𝒊𝒄 𝑪𝒐𝒖𝒏𝒕𝒓𝒊𝒆𝒔 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍 𝑵𝒆𝒆𝒅𝒔 𝑫𝒆𝒗𝒆𝒍𝒐𝒑𝒎𝒆𝒏𝒕 𝑹𝒆𝒑𝒐𝒓𝒕 2022

𝑹𝒂𝒑𝒐𝒓𝒕𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒅𝒆𝒛𝒗𝒐𝒍𝒕𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒕̦𝒂̆𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒅𝒊𝒏 𝑨𝒔𝒊𝒂-𝑷𝒂𝒄𝒊𝒇𝒊𝒄 𝒄𝒖 𝒏𝒆𝒗𝒐𝒊 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒆 2022

Raportul de dezvoltare a țărilor din Asia-Pacific cu nevoi speciale este o publicație anuală recurentă ESCAP care discută probleme de interes pentru țările cel mai puțin dezvoltate (LDC) din Asia-Pacific, țările în curs de dezvoltare fără ieșire la mare (LLDC) și micile state insulare în curs de dezvoltare (SIDS), la care se face referire colectiv. ca țări cu nevoi speciale (CSN). Ediția din 2022 a raportului, cu tema „Finanțarea unei redresări durabile de la COVID-19 și dincolo”, evidențiază nevoile și decalajele semnificative de finanțare cu care se confruntă aceste țări în eforturile lor de redresare de la COVID-19 și în realizarea planului durabil. De asemenea, examinează opțiunile de politică pentru mobilizarea resurselor  financiare în aceste țări în acest scop.


𝑰𝒏𝒅𝒖𝒔𝒕𝒓𝒚 4.0 𝒇𝒐𝒓 𝑰𝒏𝒄𝒍𝒖𝒔𝒊𝒗𝒆 𝑫𝒆𝒗𝒆𝒍𝒐𝒑𝒎𝒆𝒏𝒕 

𝑰𝒏𝒅𝒖𝒔𝒕𝒓𝒊𝒂 4.0 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑫𝒆𝒛𝒗𝒐𝒍𝒕𝒂𝒓𝒆 𝑰𝒏𝒄𝒍𝒖𝒛𝒊𝒗𝒂̆

Utilizarea tehnologiilor industriei 4.0 în producție poate crește productivitatea și reduce impactul industrializării asupra mediului. În același timp, majoritatea firmelor din țările în curs de dezvoltare nu sunt pregătite să utilizeze astfel de tehnologii, majoritatea continuă să folosească tehnologii analogice în procesele de producție și trebuie să se industrializeze în continuare pentru a beneficia de industria 4.0. Există riscul de industrializare și diseminare lentă a industriei 4.0 în industria prelucrătoare din țările în curs de dezvoltare, creșterea în continuare a inegalităților dintre țări și replicarea tiparelor observate în revoluțiile tehnologice anterioare. Acest raport discută despre industria 4.0 în sectoarele de producție și impactul acesteia asupra inegalităților în interiorul și între țări.


𝑴𝒊𝒏𝒅𝒊𝒏𝒈 𝒕𝒉𝒆 𝑪𝒐𝒓𝒑𝒐𝒓𝒂𝒕𝒆 𝑮𝒂𝒑 

𝑮𝒂̂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒅𝒆𝒄𝒂𝒍𝒂𝒋𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒄𝒐𝒓𝒑𝒐𝒓𝒂𝒕𝒊𝒗𝒆

Această publicație urmărește să ajute apărătorii drepturilor omului să abordeze, să implice și să solicite sprijinul afacerilor pentru măsuri care promovează o mai mare egalitate pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersexuale (LGBTI). De asemenea, oferă companiilor, în special profesioniștilor în managementul resurselor umane și celor care promovează diversitatea și incluziunea în cadrul companiilor, o privire de ansamblu asupra domeniilor de potențială colaborare cu societatea civilă LGBTI, precum și exemple practice de astfel de colaborare în diferite părți ale lumii.



𝑪𝒓𝒐𝒔𝒔-𝑩𝒐𝒓𝒅𝒆𝒓 𝑻𝒓𝒂𝒅𝒆 𝒊𝒏 𝒕𝒉𝒆 𝑷𝒓𝒆- 𝒂𝒏𝒅 𝑷𝒐𝒔𝒕-𝑷𝒂𝒏𝒅𝒆𝒎𝒊𝒄 𝑬𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 

𝑪𝒐𝒎𝒆𝒓𝒕̦𝒖𝒍 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒇𝒓𝒐𝒏𝒕𝒂𝒍𝒊𝒆𝒓 𝒊̂𝒏 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒖𝒍 𝒑𝒓𝒆 𝒔̦𝒊 𝒑𝒐𝒔𝒕-𝒑𝒂𝒏𝒅𝒆𝒎𝒊𝒄

Din 2016, UNCTAD lucrează pentru a sprijini femeile în comerțul transfrontalier informal din Africa subsahariană, desfășurând activități analitice, de consolidare a capacităților și de advocacy a politicilor. Acest raport descrie rezultatele unei evaluări a impactului activităților de consolidare a capacităților pe care UNCTAD le-a desfășurat în Malawi, Republica Unită Tanzania și Zambia în perioada 2019-2021. Activitățile de consolidare a capacităților au constat într-un program de formare de şase zile privind regulile și procedurile comerciale și dezvoltarea abilităților antreprenoriale și au fost destinate comercianților transfrontalieri la scară mică și informali. Acest raport evaluează impactul programului de formare UNCTAD asupra foștilor participanți și analizează aspecte precum familiaritatea cu regulile comerciale, procedurile vamale și drepturile și obligațiile comercianților; utilizarea sporită a punctelor de frontieră oficiale, reziliența și adaptarea afacerilor; formalizarea afacerii și înțelegerea măsurilor COVID-19. Acesta atrage dovezi din Malawi, Republica Unită Tanzania și Zambia, luând în considerare comerțul transfrontalier în mediul pre și post-pandemic. În cele din urmă, prezintă patru studii de caz.

𝑩𝒆𝒓𝒌𝒆𝒍𝒆𝒚 𝑷𝒓𝒐𝒕𝒐𝒄𝒐𝒍 𝒐𝒏 𝑫𝒊𝒈𝒊𝒕𝒂𝒍 𝑶𝒑𝒆𝒏-𝑺𝒐𝒖𝒓𝒄𝒆 𝑰𝒏𝒗𝒆𝒔𝒕𝒊𝒈𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏𝒔

𝑷𝒓𝒐𝒕𝒐𝒄𝒐𝒍𝒖𝒍 𝑩𝒆𝒓𝒌𝒆𝒍𝒆𝒚 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒊𝒏𝒅 𝒊𝒏𝒗𝒆𝒔𝒕𝒊𝒈𝒂𝒕̦𝒊𝒊𝒍𝒆 𝒅𝒊𝒈𝒊𝒕𝒂𝒍𝒆 𝒄𝒖 𝒔𝒖𝒓𝒔𝒂̆ 𝒅𝒆𝒔𝒄𝒉𝒊𝒔𝒂̆

Protocolul Berkeley privind investigațiile digitale cu sursă deschisă identifică standarde internaționale pentru efectuarea de cercetări online a presupuselor încălcări ale dreptului internațional penal, al drepturilor omului și al dreptului umanitar. Acesta oferă îndrumări cu privire la metodologiile și procedurile pentru culegerea, analizarea și conservarea informațiilor digitale într-o manieră profesională, legală și etică. Protocolul stabilește măsuri pe care anchetatorii online le pot și ar trebui să le ia pentru a proteja siguranța digitală, fizică și psihosocială a lor și a celorlalți, inclusiv a martorilor, victimelor și primilor respondenți (cum ar fi cetățenii, activiștii și jurnaliștii) care își riscă propria bunăstare să documenteze crimele de război și încălcările drepturilor omului, astfel încât cei responsabili să fie aduși în fața justiției.

Pentru mai multe informaţii accesaţi: https://www.un-ilibrary.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu