miercuri, 10 martie 2021

Martie 2021 - O lună dedicată drepturilor femeilor și egalității de gen la Națiunile Unite.

 Martie 2021 - O lună dedicată drepturilor femeilor și egalității de gen la Națiunile Unite.

Luna martie este un moment esențial pentru sărbătorirea și promovarea egalității de gen. În această lună, ODD-5 privind egalitatea de gen va fi promovat, iar Ziua Internațională a Femeii din acest an (8 martie) și Comisia pentru statutul femeii (15-26 martie) se concentrează asupra importanței conducerii femeilor și atrag atenția asupra centrului femeilor rolul de a reconstrui mai bine. Comunicările sunt înrădăcinate în raportul secretarului general al ONU privind CSW65, care afirmă că mai multe femei conduc, dar progresul este lent. Luna va culmina cu Forumul pentru egalitatea generațiilor (29-31 martie), care reprezintă un moment cheie pentru susținătorii egalității de gen din fiecare sector al societății pentru a impulsiona acțiuni urgente și răspunderea pentru egalitatea de gen.

Scopul principal al ODD-5 este realizarea egalității de gen și împuternicirea tuturor femeilor și fetelor. Progresele actuale în acest ODD afirmă că angajamentul de a promova egalitatea de gen a adus îmbunătățiri în unele domenii, dar promisiunea unei lumi în care fiecare femeie și fată se bucură de egalitate deplină de gen și de toate barierele juridice, sociale și economice în calea împuternicirii lor rămâne neîmplinit.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://sdgs.un.org/goals/goal5

 https://unstats.un.org/sdgs/report/2020/goal-05/

Ziua Internațională a Femeii a fost un  moment pentru a reflecta la progresele realizate, pentru a cere schimbări și pentru a celebra actele de curaj și determinare ale femeilor obișnuite, care au jucat un rol extraordinar în istoria țărilor și comunităților lor. Lumea a făcut progrese fără precedent, dar nicio țară nu a atins egalitatea de gen.

Tema din acest an pentru Ziua Internațională, „Femeile în conducere: realizarea unui viitor egal într-o lume COVID-19”, sărbătorește eforturile uriașe ale femeilor și fetelor din întreaga lume în conturarea unui viitor mai egal și recuperarea de la pandemia COVID-19 .

Comisia pentru Statutul Femeii (ONU Femei) CSW65. (15-26 martie)

Comisia pentru Statutul Femeilor (CSW) este principalul organism interguvernamental global dedicat exclusiv promovării egalității de gen și împuternicirii femeilor. O comisie funcțională a Consiliului Economic și Social (ECOSOC), a fost înființată prin rezoluția ECOSOC 11 (II) din 21 iunie 1946.

Tema Comisiei pentru Statutul Femeilor (CSW) din acest an este „Participarea deplină și eficientă a femeilor și luarea deciziilor în viața publică și împuternicirea femeilor și fetelor”. CSW65 va servi și ca moment de activare pentru Forumul pentru Egalitatea Generațiilor (GEF).

Forumul pentru egalitatea generației (29-31 martie)

Forumul pentru egalitatea generației va începe în Mexic și va reuni guvernele, corporațiile și factorii de schimbare de toate vârstele și genurile pentru a defini și a anunța investiții și angajamente ambițioase în domeniul egalității de gen. În timpul Forumului va avea loc un Festival de Film pentru Egalitatea Generației.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://www.unwomen.org/en/news/stories/2021/2/announcer-generation-equality-film-festival-open-for-submissions

https://forum.generationequality.org/

https://www.un.org/en/exh


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu