marți, 10 iulie 2018

Au fost create pungile biodegradabile

Au fost create pungile biodegradabile

#Obiectiv13 #ActiuneAsupraClimei 



Oamenii din întreaga lume folosesc și aruncă mai mult de un bilion de saci de plastic în fiecare an. Un procent semnificativ din aceste pungi se sfârșesc prin ecosisteme, în special în oceane, unde se convertesc în giganți enormi care distrug și dăunează vieții marine. Multe țări au recunoscut că costurile de mediu ale pungilor de plastic sunt pur și simplu prea multe pentru a plăti pentru comoditate și au impus interdicții sau taxe asupra utilizării lor.

China, de exemplu, a interzis pungile mai subțiri decât 0,25 milimetri în 2008 și utilizarea anuală a pungilor de plastic a scăzut cu 40 de miliarde. Irlanda, între timp, a impus o taxă de 15 de cenți pentru comercianții cu amănuntul pentru fiecare pungă de plastic, iar utilizarea a scăzut cu 94%.

Dar aceste interdicții sunt excepții. Pungile din plastic încă domină fără interferențe în întreaga lume, iar cantitatea de deșeuri de plastic generate este în creștere.


Acum, datorită unei companii din Filipine numită Avani, o soluție ecologică ar putea să vină la un magazin de lângă dvs.
Compania filipineză Avani a creat pungile biodegradabile. Produse dintr-un mix de uleiuri vegetale, pungile se descompun rapid în apă și sunt inofensive pentru animale.

Pungile se numesc "Eco Bags" și, în cele din urmă, Avani dorește să creeze o gamă de produse pentru a concura și a suplimenta recipientele din plastic, cupele si plăcile de unică folosință, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu