duminică, 6 mai 2018

Guvernele se întâlnesc la Bonn privind punerea în aplicare a Acordului de la Paris din 2015

Guvernele se întâlnesc la Bonn privind punerea în aplicare a Acordului de la Paris din 2015



În perioada 28 aprilie - 10 mai 2018, guvernele țărilor lumii se reunesc la Bonn, Germania, pentru următoarea rundă a negocierilor ONU privind schimbările climatice pentru a dezvolta în continuare liniile directoare pentru punerea în aplicare a Acordului de la Paris din 2015.

Acest lucru va permite ca acordul să devină operațional. Instrucțiunile sau manualul de operare vor fi finalizate la # COP24 din acest an din Polonia și vor permite ca acordul să devină operațional. 
Deciziile finale urmează a fi luate la Conferința ONU privind schimbările climatice (COP24) în Polonia la sfârșitul acestui an.

Finalizarea orientărilor acordului de la Paris este, de asemenea, necesară pentru a evalua dacă lumea este pe cale să atingă obiectivele acordului: limitarea creșterii temperaturii globale la mai puțin de 2 ° C, urmărind totodată eforturile de limitare a acesteia la 1,5 ° C.

"Pentru a ajunge la succes în cadrul COP24, este esențial ca națiunile să înceapă să lucreze la proiectele de texte de negociere la reuniunea din mai. Acest lucru va oferi o bază solidă pentru muncă în a doua jumătate a anului 2018 și îi va ajuta să obțină un rezultat puternic ", a declarat doamna Patricia Espinosa, secretar executiv al ONU pentru schimbările climatice.

La Conferința Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP23), organizată în noiembrie anul trecut sub conducerea Fiji, națiunile au convenit să accelereze și să-și finalizeze activitatea pentru a pune în aplicare orientările - denumite oficial Programul de lucru al acordului de la Paris (PAWP) - la COP24 din Katowice in decembrie.

Sursa: https://unfccc.int

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu