luni, 19 martie 2018

Conferinţa publică cu genericul “Muncă decentă şi creştere economică”

Conferinţa publică cu genericul “Muncă decentă şi creştere economică”

#Obiectiv8, #MuncaDecentasiCrestereEconomica


Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova invită doritorii la Conferinţa publică dedicată Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD-urilor) cu genericul: “Muncă decentă şi creştere economică”, cu vernisarea expoziţiei “Muncă echitabilă”.
Obiectivul muncă decentă şi creştere economică din cadrul Agendei 2030 prezintă un interes sporit pentru societate, deoarece este corelat cu Programul de ţară privind munca decentă pentru anii 2016 - 2020, care se axează pe 4 piloni: promovarea locurilor de muncă şi a întreprinderilor, garantarea drepturilor la locurile de muncă, extinderea protecţiei sociale şi promovarea dialogului social.
Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a fost adoptată la 25 septembrie 2015 de către şefii de state şi de guverne ai celor 193 de ţări ale Adunării Generale a ONU. Acest document global include 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, care prevăd eradicarea sărăciei şi a foametei, stabileşte un spectru larg de obiective economice, sociale şi de mediu într-o abordare integrată, bazată pe respectarea drepturilor omului.
Invitaţi:

Elena VÂTCĂRĂU  -  şef al Direcţiei statistica pieţei muncii din cadrul Biroului Naţional de Statistică al Republicii Moldova.

Ana CIURAC, Vitalie VARZARI – asistenţi în cadrul Programului Migraţie şi Dezvoltare. Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Misiunea în Moldova.

Alina GORSCHI – specialist principal, Direcţia implementarea politicilor de ocupare din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Igor CODREANU  doctor în ştiinţe geografice, conferenţiar universitar, Universitatea de Stat din Tiraspol.

Moderator al evenimentului - dna Elena PINTILEI, director general al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova.
Evenimentul va avea loc la 21 martie, orele 13.00 în incinta Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, str.31 august 1989 78-A, etajul II, Sala de Lectură №1 / Centrul de Informare ONU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu