joi, 1 martie 2018

Atelier de instruire privind Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a ONU de la Chișinău

Atelier de instruire privind Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a ONU de la Chișinău


Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM)  împreună cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), cu susținerea Federației Internaționale a Asociațiilor de Bibliotecari și Biblioteci (IFLA) prin Programului Internațional de Advocacy (IAP) invită bibliotecarii din cele două țări să participe la un atelier unic: Promovarea rolul bibliotecilor în implementarea agendei ONU 2030 și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă stabilite de ea.


În perioada 29-30 martie 2018 cele două asociații vor găzdui în Chișinău un atelier de două zile privind modul în care activitatea bibliotecilor susține Agenda 2030 de dezvoltare durabilă. Atelierul este organizat în parteneriat cu (IFLA) prin Programului Internațional de Advocacy (IAP).  La acest atelier vor lua parte 10 bibliotecari din România şi 10 din Republica Moldova, bibliotecari care au susținut până acum sesiuni de training sau informare pentru colegii lor și sunt interesați de activitatea de advocacy în cadrul profesiei.
Invitata specială a acestui workshop este Vesna Vuksan, bibliotecară din Serbia, participantă în cadrul programului de leadership IFLA și coordonator al Grupului IFLA pentru bibliotecari noi (NPSIG). Vesna Vuksan a participat împreună cu reprezentanții ONU la New York la întâlnirea Viziunea Globală a IFLA .
În cadrul atelierului, accentul principal se va pune pe discutarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Agendei 2030 a ONU în relație cu activitatea bibliotecilor în vederea dezvoltării de strategii pentru implementarea și promovarea bibliotecilor și a muncii bibliotecarilor la nivel național.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu