sâmbătă, 22 iulie 2017

Recomandările ONU și ale Băncii Mondiale - suport pentru naţionalizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă

Recomandările ONU și ale Băncii Mondiale - suport pentru naţionalizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă

Reprezentanții Cancelariei de Stat, ai autorităților publice centrale și membrii delegaţiei comune ONU - Banca Mondială s-au întrunit la 21 iulie 2017 în ședință de lucru, pentru a analiza rezultatele misiunii de evaluare a progresului și constrângerilor în procesul de adaptare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) la contextul național. 



Printre recomandările înaintate de membrii delegației se regăsește continuarea reformelor inițiate în vederea consolidării potențialului autorităților administrației publice pe segmentul dezvoltării durabile. Totodată, a fost accentuată importanța furnizării unor servicii de calitate la nivel local, întreprinderea măsurilor necesare pentru stoparea migrației, precum și  promovarea transparenței financiare.

De asemenea, au fost enunțate domeniile prioritare pentru accelerarea  în procesul de integrare a ODD - lor la nivel naţional și elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare 2030. Conform rezultatelor misiunii, eforturile autorităților urmează a fi concentrate pe următoarele domenii: economic - în vederea creării locurilor noi de muncă;  dezvoltarea regională şi domeniul social - pe segmentul educației, sănătății și mediului. Toate recomandările delegaţiei comune ONU - Banca Mondială, aflată în vizită în Republica Moldova, în perioada 17-21 iulie curent, vor fi prezentate autorităţilor de la Chişinău într-un raport final.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu