duminică, 14 mai 2017

Ziua Internațională a Familiei

Ziua Internațională a Familiei

Sărbătorită pe întreaga planetă, începând cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanţa familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituţia numită „familie”.

Ziua de 15 mai a fost declarată "Ziua Internațională a Familiilor" prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.
Tema din 2017, "Familiile, viața sănătoasă și viitorul durabil", coincide cu obiectivul numărul 3 al Agendei ONU 2030 pentru dezvoltare durabilă referitor la asigurarea unei vieți sănătoase și promovarea bunăstării pentru toate vârstele.
Cu prilejul celebrăii la 15 mai a Zilei Internaționale a Familiei, Centrul de Informare ONU din cadrul BNRM vă invită la expoziția dedicată Zilei Internaționale a Familiei, care este vernisată în spațiul expozițional al CENTRULUI DE INFORMARE ONU, BNRM.









                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu