marți, 14 mai 2019

Conferința publică cu genericul: „Familia- simbol și valoare supremă” în imagini


„Piatra de temelie a societății este familia. Când s-a prăbușit familia, s-a prăbușit totul”                                                                   ( Părintele Atanasie Ștefănescu)


Cu prilejul celebrării Zilei Internaționale a Familiei, cât și în sprijinul Agendei 2030 de promovare şi susţinere a celor 17 ODD-uri (Obiective de Dezvoltare Durabilă), Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, a organizat Conferința publică și vernisarea expoziției cu genericul „Familia-simbol și valoare supremă”.
Ziua Internațională a Familiei este celebrată în conformitate cu decizia Adunării Generale a Organizației Națiunilor  Unite , adoptată din 20 septembrie 1993.
 Începând cu anul 2010, Ziua Familiei a devenit sărbătoare națională și în Republica Moldova.
Scopul evenimentului a fost promovarea valorilor în familie, cum ar fi: toleranța, dragostea, responsabilitatea, egalitatea, respectul, iertarea, răbdarea, ajutorul reciproc.
E adevărat școala și societatea contribuie mult la dezvoltarea lor, dar realmente aceste particularități le învățăm din Familie. Nu trebuie neglijat rolul părinților în educația copiilor, fiindcă pe ce valori va pune accentul părintele, aceste roade le va culege.
D-na Elena Pintilei, Directorul General al Bibliotecii Naționale, a menționat faptul că acest eveniment, dar și expoziția de carte tematică, vin în susținerea Familiei, a valorilor incontestabile create în Familie, întru susținerea celor 17 ODD-uri (Obiective de Dezvoltare Durabilă) bazate pe respectarea drepturilor omului, egalitatea de gen, sănătate, bunăstare, educație de calitate.




Pe parcursul conferintei, cu luări de cuvânt au venit:
Gheorghe Trofin, șef interimar al Direcţiei politici de protecţie a drepturilor copilului și familiilor cu copii din cadrul Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova a vorbit despre rolul familiei în societate.
Doctorul habilitat în pedagogie Larisa Cuznețov și Răileanu Olga, lector universitar au vorbit tinerilor despre familie pentru a-i sensibiliza și a-i motiva sa-și construiască familii fericite.
Nina și Ion Stratulat au împărtășit tinerilor „ tainele” unei familii fericite.




Spre finalul conferinței, Elena Pintilei, Director General al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova a înmânat o donație de carte școlii profesionale nr.5 pentru relațiile de colaborare dintre instituții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu