duminică, 25 noiembrie 2018

Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor este marcată, anual, la data de 25 noiembrie

Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor este marcată, anual, la data de 25 noiembrie


#HearMeToo − eliminarea violentei impotriva femeilor


La 17 decembrie 1999, Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 54/134, a stabilit marcarea în fiecare an, la 25 noiembrie, a Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Cu acest prilej, Organizaţia Naţiunilor Unite a invitat guvernele, organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale să organizeze activităţi menite să trezească conştiinţa publică în faţa acestor probleme.
Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor începe pe 25 noiembrie şi continuă 16 zile, până pe 10 decembrie, când este sărbătorită Ziua Drepturilor Omului. Rolul acestei perioade este să "lege simbolic violența față de femei cu drepturile omului, precum și să sublinieze faptul că o astfel de violență este cea mai rea formă de încălcare a drepturilor femeilor ". „Violența împotriva femeilor este una dintre încălcările cele mai grave ale drepturilor omului. E inacceptabil.”
Acesta este momentul în care un număr mare de oameni se reunesc și vorbesc despre un singur subiect: încheierea violenței împotriva femeilor și a fetelor. Pe străzi, în școli, birouri, sate și orașe, în fiecare an, oamenii din întreaga lume își propun să crească gradul de conștientizare și să acționeze în timpul celor 16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen. În acest an, cele 16 zile vin pe urmele #MeToo și alte mișcări la nivel mondial și campanii la nivel local, care au demonstrat clar faptul că femeile, de pretutindeni, au suferit destule.
În timp ce multe istorii au ieșit la lumină, multe voci sunt încă tăcute, multe povești rămân nemaiauzite, mulți nu ajung niciodată la feed-urile dvs. sociale. În acest an, campania se va reuni sub tema Orange World: #HearMeToo, pentru a aduce în prim plan vocile femeilor și fetelor care au supraviețuit violenței și care apără drepturile femeilor în fiecare zi, departe de lumina reflectoarelor de la Hollywood și mass-media.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu