duminică, 18 noiembrie 2018

Propuneri de reformare a Organizației Națiunilor Unite - rezultate mai bune pentru toată lumea. Pretutindeni.

Propuneri de reformare a Organizației Națiunilor Unite  - rezultate mai bune pentru toată lumea


Secretarul General al ONU, António Guterres, a făcut propuneri de reformare a Organizației Națiunilor Unite de la începutul mandatului său din ianuarie 2017. Guterres menționează că: pentru a îmbunătăți îndeplinirea mandatului nostru, Organizația Națiunilor Unite efectuează schimbări profunde în următoarele domenii:

  1. Dezvoltare
  2. Administrare
  3. Pace și securitate
Dezvoltare. Agenda din 2030 va necesita modificări îndrăznețe ale sistemului de dezvoltare al ONU pentru apariția unei noi generații de echipe de țări, centrate pe un cadru strategic al Asistenței pentru Dezvoltare a ONU și conduse de un coordonator rezident imparțial, independent și împuternicit.

Management. O nouă paradigmă de gestionare a Secretariatului și a Organizației Națiunilor Unite care împuternicește managerii și personalul, simplifică procesele, sporește transparența și îmbunătățește îndeplinirea mandatelor noastre.

Pace și securitate. Scopurile principale ale reformei sunt de a acorda prioritate prevenirii și susținerii păcii; să sporească eficacitatea și coerența operațiunilor de menținere a păcii și a misiunilor politice speciale și să se îndrepte către un pilon integrat de pace și securitate integrat.

A se vedea link-ul: https://reform.un.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu