vineri, 17 noiembrie 2017

Violența asupra copiilor în vizorul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

Violența asupra copiilor în vizorul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

La 16 noiembrie 2017, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat două publicații referitoare la protecţia copilului faţă de violenţă în instituţia de învăţământ și a demarat o serie de instruiri în domeniul prevenirii violenței pentru specialiștii responsabili de protecția copiilor din organele locale de specialitate din domeniul învățământului din toate raioanele. 

Cele două publicații lansate astăzi conţin cadrul metodologic de prevenire a violenţei faţă de copil şi tot pachetul de acte normative în domeniul protecţiei copilului faţă de violenţă în instituţia de învăţământ. Acestea urmează să fie folosite în instuirile profesioniștilor și distribuite în fiecare școală.
Ghidul metodologic „Prevenirea violenței în instituția de învățământ” are un caracter practic și propune angajaților instituției de învățământ un set de măsuri organizaționale și de informare în scopul prevenirii violenței, precum și algoritmi de acțiune pentru identificarea factorilor violenței, intervenția în situațiile de abuz și asistența părților implicate, în conformitate cu cadrul normativ în vigoare.
Culegerea de acte normative „Protecția copilului față de violență în instituția de învățământ” prezintă într-o singură publicație acte legislative relevante în domeniul protecției drepturilor copilului, scopul final al acesteia fiind buna cunoaștere și aplicare a normelor juridice. Evidențiem faptul că, pentru prima oară, publicăm Ghidul de implementare a Politicii de protecţie a copilului în instituţia de învățământ.

#IngealitatiReduse #EgalitatedeGen

Sursa: edu.gov.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu