Comisia Europeană propune un proiect de lege privind interzicerea obiectelor din plastic în toate statele UE
#Obiectiv3 #SanatatesiStaredeBine #Obiectiv12 #ConsumsiProductieResponsabile
Uniunea Europeană estimează că, prin interzicere, se vor evita 3,4 milioane de tone de emisii de carbon, prevenirea deteriorării mediului, care ar costa echivalentul a 22 de miliarde de euro, până în 2030 şi ar salva consumatorii cu 6,5 miliarde de euro.
Propunerile UE vizează recipientele de unică folosinţă şi articolele de luat masa de unică folosinţă, de la farfurii şi pahare de plastic, până la ambalaje pentru produsele alimentare, cum ar fi fast-food-ul. Planul nu a stabilit încă un termen limită pentru interzicerea totală a articolelor de plastic de unică folosinţă, cum ar fi boboci de bumbac, farfurii şi paie.
O altă modificare, referitoare la sticlele de plastic, prevede că statele membre vor avea obligaţia de a colecta 90% din sticlele de băuturi din plastic de unică folosinţă până în 2025, de exemplu prin sisteme de returnare a garanţiei.
În prezent, în jur de 8 milioane de tone ajung anual în ocean. „Până în 2025 vom pune suficient plastic în ocean, după estimările cele mai prudente, pentru a acoperi în fiecare an 5% din întreagă suprafaţă a pământului în folie”, completează specialiştii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu