Atlasul Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă publicat de Banca Mondială
#Obiectiv1 #FaraSaracie#Obiectiv2 #ZeroFoame
Atingerea obiectivelor și depășirea provocărilor cu care se confruntă obiectivele dezvoltării durabile necesită o concentrare mai mare asupra unei finanțări mai bune, a unor date mai bune și a unor metode mai bune de livrare, care să colaboreze cu partenerii, mentionează Mahmoud Mohieldin, vicepreşedinte senior al grupului Băncii Mondiale
Între 1990 și 2013, aproape un miliard de persoane au ”scăpat” de sărăcie extremă. Subnutriția a fost redusă la jumătate din 1990, în ciuda creșterii risipei alimentelor. Accesul la apă s-a extins, dar progresul în domeniul salubrității a fost mai lent. Pentru prea mulți oameni, accesul la asistență medicală și educație depinde în continuare de mijloace financiare personale. Iar inegalitățile, în special de gen, continuă să persiste.
Până în prezent costul creșterii a fost ridicat. Degradarea cumulată a ecosistemelor oceanice și terestre este considerabilă. Dar există semne pline de speranță: în timp ce emisiile de gaze cu efect de seră se situează la niveluri record, tot așa este și capacitatea de energie regenerabilă.
Această expertiză se reflectă în acest Atlas al ODD, care prezintă un ghid vizual și angajat pentru provocările ODD-urilor, pentru a ajuta factorii politici, managerii și publicul să le înțeleagă mai bine. Atlasul ajută la cuantificarea progresului, evidențierea unor aspecte-cheie și identificarea lacunelor care rămân încă.
Atlasul se bazează pe Indicatorii de dezvoltare mondială, o bază de date cu peste 1.400 de indicatori pentru mai mult de 220 de economii, multe dintre ele revenind mai mult de 50 de ani. Și se leagă de activitatea agențiilor statistice naționale și internaționale din întreaga lume.
Acestea sunt câteva din concluziile Atlasului Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă, publicat de Banca Mondială. Mai multe detalii și statistici, aici:
http://datatopics.worldbank.org/sdgatlas/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu