joi, 12 august 2021

Expoziție de carte cu genericul: Tinerii de azi - viitorul de mâine!

 Tinerii de azi - viitorul de mâine!

În contextul marcării zilei de 12 august  – Zilei Internaționale a Tineretului, CI ONU a organizat expoziția cu genericul: „Tinerii de zi-viitorul de mâine!

Expoziția conține documente privind tinerii în acțiune, strategii pentru tineret, parteneriate în educația incluzivă a tinerilor cu dizabilități din instituțiile universitare, condițiile creșterii migrației tinerilor peste hotare etc.

Expoziția cuprinde 90 titluri din colecțiile CI ONU BNRM și Centrul Pro-european al BNRM ce include  următoarele compartimente:

  • Politici de tineret în Republica Moldova;
  • Tinerii în contextul globalizării;
  • Tinerii-resursă strategică a țării;
  • Politici de tineret în Europa.
Reflecții pe marginea Zilei Internaționale a Tineretului de către utilizatorii Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.
În 1999, rezoluția 54/120, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a aprobat recomandarea făcută de Conferința mondială a miniștrilor responsabili pentru tineret (Lisabona, 8-12 august 1998) ca 12 august să fie declarată Ziua Internațională a Tineretului.

https://www.peace-ed-campaign.org/ro/event/international-youth-day/2021-08-12/

Ziua Internaţională a Tineretului reprezintă un prilej de a sărbători şi a integra vocile, acţiunile şi iniţiativele tinerilor, precum şi implicarea lor semnificativă, universală şi echitabilă.

Aproape fiecare a treia persoană din RM este tânără. Tinerii reprezintă circa 711 mii sau 27 % din numărul total al populației. Valorificarea potențialului deplin al acestora și investiția în tineri poate aduce schimbări majore și contribui la îmbunătățirea întregii societăți.

Atunci când tinerii vor fi implicați cât mai mult în procesele de luare a deciziilor, ei vor simți că sunt importanți pentru țara lor și vor decide să rămână și să își construiască un viitor acasă”, spune Liviana Frunză, tânără voluntară la Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

Ziua Internațională a Tineretului este marcată anual, la 12 august, începând din anul 2000 și este o  oportunitate de a susține eforturile tinerilor de atingere a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, de promovare a păcii, a drepturilor și libertăților omului și a solidarității.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu