Buletin informativ – August 2021
Mind Matters: Lecții din crizele anterioare pentru
sănătatea mintală a copilului și adolescentului în timpul COVID-19 (Raport de
cercetare Innocenti)
COVID-19 este o criză ca nimeni alta în vremurile moderne. A ajuns la fiecare populație și comunitate. Deși baza dovezilor este încă în curs de dezvoltare, acest raport analizează impactul dezastrelor și al epidemiilor din trecut - cum ar fi Ebola, HIV, SARS / MERS și Zika - asupra sănătății mintale a copiilor și adolescenților și a bunăstării psihosociale și examinează modul în care aceste perspective pot ghida politicile și programele pentru a sprijini copiii, familiile și comunitățile lor în timpul pandemiei actuale. COVID-19 - răspunsurile sale asociate sănătății publice și impacturile sociale și economice - ar putea avea multiple efecte dăunătoare asupra sănătății mintale, inclusiv riscuri crescute de anxietate și depresie, traume, pierderea familiei și a prietenilor, violență, singurătate și izolare socială. Cu toate acestea, această pandemie oferă, de asemenea, oportunități pentru rezolvarea pozitivă și rezistență. Deși nu există o formulă magică pentru a aborda impactul crizelor asupra sănătății mintale și psihosociale, există intervenții dovedite și promițătoare din experiențele anterioare pentru a atenua impactul astăzi - în special pentru cei mai vulnerabili copii și adolescenți. Acestea includ protecție socială, abilități și asistență pentru îngrijitor, sprijin comunitar și social, abilități de viață și programe școlare și îngrijire specializată etc.
CE URMEAZA? Lecții privind recuperarea educației:
Constatări dintr-un sondaj al ministerelor educației pe fondul pandemiei
COVID-19
http://uis.unesco.org/sites/default/files/documents/lessons_on_education_recovery.pdf
Opțiuni politice pentru eliminarea gunoiului de
plastic marin suplimentar (IRP / UNEP)
https://www.unep.org/resources/publication/policy-options-eliminate-additional-marine-plastic-litter
Deșeurile de plastic care intră în ocean sunt în creștere, impactul poluării cu plastic asupra ecosistemelor marine și de coastă se înrăutățește, iar înțelegerea noastră crescândă a efectelor negative ale poluării cu plastic asupra sănătății umane creează o urgență mai mare de acțiune. Descărcarea anuală de plastic în ocean este estimată la 11 milioane de tone. Noua modelare de către SYSTEMIQ și The Pew Trusts arată că, în condiții obișnuite, până în 2040, deșeurile de plastic solid municipal sunt dublate, scurgerile de plastic către ocean sunt aproape triplate, iar stocurile de plastic din ocean sunt setate la patru ori.
Starea securității alimentare și a nutriției în lume
2021: transformarea sistemelor alimentare pentru securitatea alimentară,
nutriție îmbunătățită și o dietă sănătoasă la prețuri accesibile pentru toți
http://www.fao.org/documents/card/en/c/cb4474en
http://www.fao.org/state-of-food-security-nutrition/en/
A existat o înrăutățire dramatică a foametei mondiale în 2020, a declarat Organizația Națiunilor Unite la 12 iulie 2021 - o mare parte din aceasta este probabil legată de eșecul COVID-19. Deși impactul pandemiei nu a fost încă cartografiat pe deplin, un raport multi-agenție estimează că aproximativ o zecime din populația globală - până la 811 milioane de oameni - au fost subnutriți anul trecut. Numărul sugerează că va fi nevoie de un efort uriaș pentru ca lumea să își onoreze angajamentul de a pune capăt foametei până în 2030. Ediția din acest an a Stării securității alimentare și a nutriției în lume este prima evaluare globală de acest gen din era pandemiei. Raportul este publicat în comun de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD), Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Programul Mondial pentru Alimentație al ONU (PAM) și Organizația Mondială a Sănătății(OMS. Din păcate, pandemia continuă să expună punctele slabe ale sistemelor noastre alimentare, care amenință viața și mijloacele de trai ale oamenilor din întreaga lume.
Efectele pandemiei COVID-19 asupra traficului de
persoane și răspunsurile la provocări: Un studiu global al dovezilor emergente
(UNODC)
Un nou studiu lansat la 8 iulie 2021 de către Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC) ilustrează impactul devastator al COVID-19 asupra victimelor și supraviețuitorilor traficului de persoane și evidențiază intensificarea vizării și exploatării copiilor. Studiul evaluează în continuare modul în care organizațiile din prima linie au răspuns la provocările pandemiei și au continuat să ofere servicii esențiale în ciuda restricțiilor. Între timp, traficanții au profitat de criza mondială, valorificând pierderea de venituri a oamenilor și creșterea timpului petrecut atât de adulți, cât și de copii. Publicația arată că măsurile de combatere a răspândirii virusului au crescut riscul traficului de persoane în situații vulnerabile, au expus victimele la exploatare suplimentară și au acces limitat la serviciile esențiale pentru supraviețuitorii acestei infracțiuni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu