duminică, 13 martie 2022

Bibliotecile depozitare ale ONU lunar - martie 2022

Bibliotecile depozitare ale ONU lunar - martie 2022

 Rapoarte/publicaţii ONU

𝑼𝑵 𝑾𝒐𝒎𝒆𝒏 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒕𝒆𝒈𝒊𝒄 𝑷𝒍𝒂𝒏 2022–2025

𝑃𝑙𝑎𝑛𝑢𝑙 𝑆𝑡𝑟𝑎𝑡𝑒𝑔𝑖𝑐 𝑎𝑙 𝑈𝑁 𝑊𝑜𝑚𝑒𝑛 2022–2025


UN Women este agenţia Organizaţiei Natiunilor Unite (ONU) dedicată promovării egalităţii de gen şi abilităţii femeilor.

Planul Strategic 2022–2025 va ghida UN Women pentru următorii patru ani – cu privirea către termenul limită din 2030 pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD). Ea articulează modul în care UN Women își va valorifica triplul mandat unic – care include sprijin normativ, coordonarea sistemului ONU și activități operaționale – pentru a mobiliza acțiuni urgente și susținute pentru a atinge egalitatea de gen și împuternicirea tuturor femeilor și fetelor și pentru a sprijini realizarea Agendei 2030. pentru Dezvoltare Durabilă.

Planul strategic se bazează pe constatările cheie dintr-un proces consultativ amplu, analiza lecțiilor învățate și recomandările din evaluări, audituri, inclusiv cele din revizuirea și evaluarea pe 25 de ani a Declarației și Platformei de acțiune de la Beijing.

25-year review and appraisal of the Beijing Declaration and Platform for Action.

Mai multe informații: https://www.unwomen.org/en/digital-library/publications/2021/09/un-women-strategic-plan-2022-2025

 


𝑪𝒍𝒊𝒎𝒂𝒕𝒆
𝑪𝒉𝒂𝒏𝒈𝒆 2022: 𝑰𝒎𝒑𝒂𝒄𝒕𝒔, 𝑨𝒅𝒂𝒑𝒕𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 𝒂𝒏𝒅 𝑽𝒖𝒍𝒏𝒆𝒓𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚

𝑆𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏𝑎̆𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑐𝑙𝑖𝑚𝑎𝑡𝑖𝑐𝑒 2022: 𝑖𝑚𝑝𝑎𝑐𝑡𝑢𝑟𝑖, 𝑎𝑑𝑎𝑝𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑣𝑢𝑙𝑛𝑒𝑟𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒

Panelul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC), un organism al Națiunilor Unite dedicat exclusiv analizei științei din spatele schimbărilor climatice, tocmai a lansat raportul său mult așteptat: Schimbările Climatice 2022: Impacturi, Adaptare și Vulnerabilitate.

Acest raport extrem de important al ONU – scris de 270 de oameni de știință din 67 de țări și aprobat de 195 de guverne – arată în termeni foarte clari că înrăutățirea impactului asupra climei face ravagii în fiecare parte a lumii și afectează fiecare ființă vie de pe planetă: oameni, animale. , plante, ecosisteme întregi. Raportul sună un avertisment puternic că sunt necesare imediat acțiuni mult mai îndrăznețe pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, precum și pentru a se adapta la impactul crescând asupra climei și pentru a proteja pe cei mai vulnerabili.

Mai multe informații:  https://www.ipcc.ch/report/ar6/wg2/

Descărcați raportul complet: https://report.ipcc.ch/ar6wg2/pdf/IPCC_AR6_WGII_FinalDraft_FullReport.pdf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu