vineri, 2 octombrie 2020

Raport special: Răspuns cuprinzător al Organizației Națiunilor Unite la COVID-19 - septembrie 2020

 Raport special: Răspuns cuprinzător al Organizației Națiunilor Unite la COVID-19 - septembrie 2020

În cursul anului 2020, boala coronavirusului, sau COVID-19, a luat sute de mii de vieți, a infectat milioane de oameni, a răsturnat economia globală și a aruncat o umbră întunecată în viitorul nostru. Nicio țară nu a fost cruțată. Niciun grup de populație nu rămâne nevătămat. Nimeni nu este imun la efectele sale.

De la începutul pandemiei, sistemul Națiunilor Unite s-a mobilizat devreme și cuprinzător. A condus la răspunsul sănătate la nivel mondial, a oferit asistență umanitară salvatoare de vieți celor mai vulnerabili, a stabilit instrumente pentru răspunsuri rapide la impactul socio-economic și a stabilit o agendă politică largă de acțiune pe toate fronturile. De asemenea, a oferit logistică, servicii comune și sprijin operațional guvernelor și altor parteneri din întreaga lume pe primele linii ale pandemiei, pe măsură ce au organizat răspunsuri naționale la acest nou virus și provocare globală fără precedent.

Acum, la șase luni de la declararea pandemiei, se lansează această prezentare generală actualizată și cuprinzătoare a răspunsului sistemului ONU. Prezentarea generală prezintă îndrumările, lecțiile și sprijinul cheie din primele șase luni ale pandemiei - și indică calea către pașii cruciali care trebuie urmați pentru a salva vieți, a proteja societățile și a recupera mai bine, fără a lăsa pe nimeni în urmă și abordând însăși fragilitățile și lacunele care ne-au făcut atât de vulnerabili în primul rând. De asemenea, indică calea către abordarea șocurilor viitoare - mai ales de la schimbările climatice - spre depășirea inegalităților grave și sistemice care au fost atât de tragice expuse și exacerbate de pandemie.

Pentru a descărca o copie a acestui raport, accesați https://www.un.org/sites/un2.un.org/files/un-comprehensive-response-to-covid-19.pdf

Alte resurse pentru efectuarea cercetărilor asupra pandemiei COVID-19:

https://www.un.org/en/coronavirus

Coronavirus | Națiunile Unite

Pe acest site web puteți găsi informații și îndrumări din partea Organizației Națiunilor Unite cu privire la focarul actual de boală coronavirus (COVID-19) care a fost raportat pentru prima dată din Wuhan, China.

www.un.org

Resursele de cercetare sunt disponibile și de pe site-ul Națiunilor Unite / Biblioteca Dag Hammarskjöld:

Lista întrebărilor frecvente Ask Dag:

https://ask.un.org/search/?q=%22COVID-19%22&t=0

Documente și publicații în Biblioteca digitală a ONU:

https://digitallibrary.un.org/search?ln=en&p=subjectheading%3A%5BCOVID-19%5D&f=&rm=&ln=en&sf=year&so=d&rg=50&c=United+Nations+Digital+Library+System&of=hb&fti=0&fti=0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu