miercuri, 26 august 2020

Promovarea și susținerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în rândurile utilizatorilor BNRM

 Promovarea și susținerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în rândurile utilizatorilor BNRM

Vrei să fii informat, protejat și activ?

Atunci poți fi prietenul nostru, al Centrului de Informare Organizației Națiunilor Unite (ONU) din cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, care prin organizarea evenimentelor în parteneriat cu instițiile guvernamentale și non-guvernamentale  tindem să lăsăm generațiilor viitoare o planetă unde viața e mai bună!

Prin a promova cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă a Agendei 2030, Centrul de Informare ONU este deschis studenților, profesorilor, cercetătorilor, întregii comunități, celor care sunt interesați de eforturile ONU pentru a promova democrația, diversitatea, dezvoltarea durabilă și un mediu sănătos pentru fiecare.

Pe parcursul ultimilor 3 ani de activitate în parteneriat cu: 

Organizația Națiunilor Unite din Moldova; Asociația Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei”; Asociația Promo-LEX; Centrul Internațional „La Strada”; Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova; Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Inspectoratul General al Poliției (IGP); Administrația Națională a Penitenciarelor; Biroui Naţional de Statistică al Republicii Moldova; Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor "Neovita"; Centrul Social “Insula Fericirii”; Centrul de nutriţie THEIA din R. Moldova; Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agenția pentru Eficiență Energetică; Agenția “Apele Moldovei” am organizat conferințe publice, activități educaționale, discuții-dezbateri, ateliere, lecții publice, training-uri cu un impact de sensibilizare a tinerilor și a fiecărui cetățean în parte cu provocările cu care se confruntă comunitatea în contextul global, național și local.

Am abordat mai multe subiecte actuale, precum:

ü  Dreptul la sănătate în percepția locuitorilor Republicii Moldova

și cum este acesta reglementat de standardele în domeniul drepturilor omului;

ü  Promovarea și susținerea valorilor incontestabile create în familie;

ü  Rolul femeii de-a lungul istoriei și stereotipurile care afectează statutul femeii;

ü  Domeniile in care femeile sunt defavorizate;

ü  Fenomenul violenței împotriva femeilor și evidențierea efectelor grave pe care le are violența asupra familiei;

ü  Modalități de depășire a stereotipurilor si prejudecăților de gen pentru a trăi o viata mai bună;

ü  Sporirea egalității și combaterea discriminării;

ü  Tipurile de vulnerabilitate și terminologia corectă privind grupurile vulnerabile;

ü  Pericolul consumului de droguri;

ü  Suportul pentru a se încadra în câmpul muncii;

ü  Beneficiile reale şi tangibile ale reducerii consumului de energie;

ü  Nivelul de conștientizare și de înţelegere a modului sănătos de viaţă.

În contextul Zilei Organizației Națiunilor Unite, de comun acord cu Oficiul ONU pentru Drepturile Omului Moldova, la organizarea lecției publice „Egalitatea – precondiție pentru o viață mai bună" l-am avut  în calitate de oaspete de onoare pe dl. SimonSpringett, noul Coordonator Rezident (CR) desemnat al Organizației Națiunilor Unite (ONU) din Moldova.

https://www.facebook.com/CentrulONU/posts/1166252156909163

… O discuție precum o avem astăzi aici este o modalitate foarte bună de a marca calea spre asigurarea calității de gen încontinuu și pentru asumarea angajamentului de către noi toți de a asigura și de a avea în țară egalitatea de gen deplină …” a menționat excelența sa.

Organizaţia Naţiunilor Unite sprijină Republica Moldova în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă și în atingerea scopului de a deveni o ţară europeană modernă şi prosperă!

https://www.youtube.com/watch?v=sqynOcrDHz4&t=29s


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu