joi, 8 noiembrie 2018

Consultare publică lansată de UNESCO pe tema proiectului unui document de poziție privind viitorul Educației pentru Dezvoltare Durabilă

Consultare publică lansată de UNESCO pe tema proiectului unui document de poziție privind viitorul Educației pentru Dezvoltare Durabilă


Ce pot face oamenii ca să acționeze pentru o dezvoltare durabilă? Cum poate educația să ajute la transformare?

UNESCO invită părțile interesate și publicul interesat să revizuiască proiectul de document al UNESCO privind viitorul Educației pentru Dezvoltare Durabilă și să împărtășească comentariile acestora.

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a elaborat proiectul unui document de poziție privind viitorul educației pentru dezvoltare durabilă, în contextul în care Programul de Acțiune Globală (Global Action Programme - GAP) privind Educația pentru Dezvoltare Durabilă (Education for Sustainable Development - ESD) se va finaliza în 2019. Documentul reprezintă o continuare a GAP, iar necesitatea sa este justificată de importanța tot mai mare a educației pentru dezvoltare durabilă, văzută ca element integral al Obiectivului de Dezvoltare Durabilă (ODD) privind educația de calitate și catalizator esențial pentru celelalte ODD-uri ale Agendei 2030 de Dezvoltare Durabilă a ONU.
În acest context, UNESCO a lansat spre consultare publică proiectul documentului de poziție post-GAP. Persoanele interesate pot consulta textul documentului la adresa https://en.unesco.org/ și pot formula până la trei comentarii prin intermediul unui formular, disponibil online aici.
Comentariile dvs. valoroase vor contribui la direcția viitoare a Educației pentru Dezvoltare Durabilă. Revedeți proiectul și furnizați până la trei comentarii majore prin completarea foii de comentarii on-line până la data de 19 noiembrie 2018.

Ulterior, proiectul final al lucrării va fi prezentat în 2019 organelor de conducere ale UNESCO și Adunării Generale a ONU pentru procesele de aprobare / recunoaștere a acestora. Odată aprobat, acesta va fi rezumat într-un program și lansat în 2020 pentru punerea sa în aplicare până în 2030.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu