miercuri, 3 octombrie 2018

Strategia Naţională de Dezvoltare „Moldova 2030” identifică o viziune modernă de dezvoltare incluzivă și centrată pe oamenii Republicii Moldova

Strategia Naţională de Dezvoltare „Moldova 2030” identifică o viziune modernă de dezvoltare incluzivă și centrată pe oamenii Republicii Moldova



Prim-ministrul Pavel Filip și administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Achim Steiner, au participat la 28 septembrie, la New York, la un eveniment organizat în comun de Guvernul Republicii Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). În cadrul acestuia, a fost examinată experiența Republicii Moldova în implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă.


Premierul a apreciat parteneriatul solid dintre Republica Moldova și PNUD, care sprijină realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în R. M. Pentru realizarea acestora la nivel național a fost elaborată  Strategia Naţională de Dezvoltare „Moldova 2030”, care urmează să fie aprobată în timpul apropiat.
„Strategia Naţională de Dezvoltare „Moldova 2030” identifică o viziune modernă de dezvoltare incluzivă și centrată pe oamenii Republicii Moldova. 

Totodată, prim-ministrul a precizat că susținerea PNUD și a altor parteneri de dezvoltare în procesul de implementare a Strategiei Naţionale de Dezvoltare este esențiala pentru realizarea cu succes a acesteia. În acest context, a fost evidențiată importanța noii inițiative a PNUD ”SDG Impact”, orientată spre atragerea capitalului și investițiilor private în sectoarele relevante pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Sursa: gov.md.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu