joi, 23 noiembrie 2017

Campania globală ”16 zile de activism împotriva violenţei față de femei și fete” 25 noiembrie - 10 decembrie, 2017

Campania globală ”16 zile de activism împotriva violenţei față de femei și fete” 25 noiembrie - 10 decembrie, 2017În fiecare an în toată lumea se defășoară campania „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete” cu scopul de a sensibiliza publicul larg privind fenomenul.

Lansată în anul 1991 - campania „16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen” începe pe 25 noiembrie, de Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii, și se termină pe 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului. 

Astfel pentru a evidenţia faptul că actele de violenţă reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului a fost creată o asociere simbolică între aceste date.
Până în prezent, 4100 de organizaţii și 172 de țări s-au mobilizat pentru a desfăşura această campanie. 

Organizația Națiunilor Unite în Moldova este dedicată eforturilor de combatere a violenței domestice, și susține guvernul, societatea civilă și supraviețuitoarele violenței în acest parcurs.

Organizaţia Naţiunilor Unite abordează problema violenței față de femei în mai multe moduri, inclusiv prin Fondul ONU de Sprijin pentru eliminarea violenței față de femei, „Iniţiativa Spotlight”, realizată împreună cu Uniunea Europeană cu scopul de a uni eforturile noastre cu cele ale guvernelor naţionale și ale societăţii civile, și iniţiativa globală a ONU „Oraşe sigure și spaţii publice sigure”.
În Republica Moldova, anual, la nivel central şi local se desfăşoară un program complex de activităţi: conferinţe de presă, mese rotunde, dezbateri publice, conferinţe, programe TV şi Radio, activităţi de instruire şi informare în domeniul drepturilor omului, violenţei în bază de gen şi violenţei în familie. În 2017, la nivel naţional Campania este organizată pentru al 15-lea an consecutiv.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu