joi, 12 iulie 2018

Forumul politic la nivel înalt privind Dezvoltarea Durabilă

Forumul politic la nivel înalt privind Dezvoltarea DurabilăÎn perioada 9-17 iulie, ONU organizează o Zonă Media a ODD, care va stabili scena pentru conversații cu experți care prezintă inițiative de schimbare și abordări inovatoare privind atingerea obiectivelor. Pentru perioada 9-12 iulie sunt actualizate zilnic ce se întâmplă în timpul Forumului politic la nivel înalt, iar interviurile în flux live și discuțiile în grup vor fi prezentate pe pagina http://www.un.org/sdgmediazone/  16-17 iulie.

Forumul politic la nivel înalt pentru dezvoltare durabilă din 2018 este forumul esențial la nivel global pentru revizuirea succeselor, a provocărilor și a lecțiilor învățate în ceea ce privește realizarea strategiilor de dezvoltare durabilă. Reuniunea va fi convocată sub auspiciile Consiliului Economic și Social al ONU. Tema din acest an va fi: "Transformarea spre societăți durabile și rezistente".

Se așteaptă ca 47 de țări să-și prezinte revizuirile naționale. Anul acesta se accentuează progresul pe:

Obiectivul 6: Asigurarea disponibilității și gestionarea durabilă a apei și salubritate pentru toți
Obiectivul 7: Asigurați-vă accesul la energia accesibilă, fiabilă, durabilă și modernă pentru toți
Obiectivul 11: Asigurați orașele și așezările umane incluzive, sigure, rezistente și durabile
Obiectivul 12: Asigurarea unor modele durabile de consum și de producție
Obiectivul 15: Protejarea, restabilirea și promovarea utilizării durabile a ecosistemelor terestre, gestionarea durabilă a pădurilor, combaterea deșertificării, stoparea și degradarea degradării terenurilor și stoparea pierderii biodiversității
Obiectivul 17: Revitalizarea parteneriatului global pentru dezvoltare durabilă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu