miercuri, 20 iunie 2018

Originea Zilei de Curăţenie Globală

Originea Zilei de Curăţenie Globală

Ziua Mondială a Curățeniei va fi un eveniment unic care va uni milioane de oameni și 150 de țări pentru un scop comun: curățarea lumii într-o singură zi. Dar originile mișcării sunt mult mai modeste. 

Mișcarea, care organizează Ziua Mondială a Curățeniei, a început în anul 2008, în Estonia, când 50 000 de persoane s-au reunit pentru a curăța întreaga țară în doar 5 ore.

Spiritul conlucrării și lucrul spre un scop care contează pentru toată lumea a atras în curând atenția altor țări, astfel încât simțul moral al mișcării şii curățenia a început să se răspândească în întreaga lume.

Acum cu zece ani în urmă, o echipă din Estonia, cu mulți dintre inițiatorii primei acțiuni de curățare, fac parte din aceasta, alături de sute de lideri din întreaga lume, pentru ca Ziua Mondială a Curățării să aibă un succes global.
2018 se întâmplă să fie anul în care Estonia sărbătorește aniversarea a 100 de ani, astfel încât Ziua Mondială a Curățării este, de asemenea, cel mai mare dar al țării pentru lume cu această ocazie.
Dacă nu v-ați înscris încă cu o echipă din țara dvs., vă rugăm să găsiți un contact aici: https://www.worldcleanupday.org/contact/  şi să vă alăturați celei mai mari mișcări civice globale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu