joi, 7 iunie 2018

ONU a lansat o nouă coaliție globală dedicată mediului, sănătății și schimbărilor climatice

ONU a lansat o nouă coaliție globală dedicată mediului, sănătății și schimbărilor climaticeONU, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Organizația Meteorologică Mondială (OMM) au lansat o nouă coaliție dedicată mediului, sănătății și schimbărilor climatice, având ca scop principal reducerea numărului de decesuri cauzate de factori de risc din mediu.

Cu ocazia lansării coaliției la Geneva, șeful OMM, Petteri Taalas, a atras atenția că implementarea Acordului de la Paris ar trebui să fie o prioritate mai mare la nivel global. Acesta a subliniat că lumea are o fereastră de oportunitate de 30 de ani pentru a reduce amprenta de carbon și emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a implementa energia regenerabilă. Cea mai mare provocare este reducerea emisiilor de dioxid de carbon, substanță care rămâne în atmosferă și oceane timp de mii de ani.

Conform OMS, din 2006 și până în prezent au fost înregistrate anual 12.6 milioane de decese cauzate de condiții nesănătoase de mediu. 7 milioane de oameni mor prematur în fiecare an din cauza bolilor asociate poluării aerului, cum ar fi cancer, boli cardiovasculare și afecțiuni ale sistemului respirator. În majoritatea orașelor mari ale lumii, nivelurile de poluare a aerului depășesc limitele stabilite de OMS.

Primul proiect al coaliției este legat de calitatea aerului, fiind un efort comun între cele trei instituții. OMM colaborează deja strâns cu UNEP și OMS, însă în cadrul noii coaliții, își vor consolida acțiunea privind protejarea sănătății în fața riscurilor asociate mediului și schimbărilor climatice. 

Sursa:www.green-report.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu