vineri, 17 martie 2017

Agenda națională de politici va fi aliniată la obiectivele de dezvoltare durabilă 2030

Agenda națională de politici va fi aliniată la obiectivele de dezvoltare durabilă 2030

La 16 martie a avut loc ședința Consiliului Național de Coordonare pentru Dezvoltare Durabilă, prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip şi de coordonatorul rezident al ONU, reprezentant permanent al PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva. La eveniment a fost prezentat raportul privind realizarea obiectivelor Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030.


În cadrul evenimentului, Premierul a menţionat că noua agendă de reformare durabilă necesită o abordare complexă, intersectorială, dar și eforturi comune din partea autorităților, societății civile, a sectorului privat și a mediului academic.

Prim-ministrul a anunțat lansarea procesului de evaluare a Strategiei Moldova 2020. „Este important să analizăm rezultatele obținute în implementarea acestei Strategii și să ajustăm accentele la nivel național, ținând cont de obiectivele de dezvoltare durabilă asumate la nivel internațional. Astfel, ne propunem să elaborăm un document de politici naționale, cu acțiuni prioritare până în anul 2030”, a menționat șeful Executivului. 

La rândul său, coordonatorul rezident al ONU și reprezentantul permanent al PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva, a menționat că implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă va contribui la edificarea unui stat modern, care promovează valorile și principiile Uniunii Europene și ale ONU. „Noul cadru de politici va susține în continuare asistența de dezvoltare, investițiile locale și cele străine pentru satisfacerea necesităților și așteptărilor cetățenilor”, a menţionat Dafina Gercheva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu