marți, 16 ianuarie 2024

Biblioteca Digitală ONU – ianuarie 2024

Biblioteca Digitală ONU - ianuarie 2024


Emissions Gap Report 2023 : broken record: temperatures hit new highs, yet world fails to cut emissions (again)
Raport privind diferența de emisii 2023: record doborât: temperaturile au atins noi maxime, dar lumea nu reușește să reducă emisiile (din nou)

Pe măsură ce emisiile de gaze cu efect de seră ating noi maxime, recordurile de temperatură scad și impactul asupra climei se intensifică.  
Cea de-a 14-a ediție a raportului reunește cei mai de top oameni de știință din lume în domeniul climei pentru a analiza tendințele viitoare în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a oferi soluții potențiale la provocarea încălzirii globale.

Pentru mai multe informații și acces complet la această publicație:
https://digitallibrary.un.org/record/4027834?ln=en

The climate-changed child : a children's climate risk index supplement
Copilul cu schimbări climatice: un supliment pentru indicele de risc climatic pentru copii

Schimbările climatice amenință viața, sănătatea și bunăstarea copiilor. Ei sunt cei mai vulnerabili la efectele sale, iar cei care locuiesc în comunități cu venituri mici sunt expuși unui risc deosebit de mare de vătămare. Corpurile și mințile lor sunt deosebit de vulnerabile la impactul schimbărilor climatice, cum ar fi poluarea, bolile mortale și vremea extremă.

Acest raport se bazează pe raportul Indicele Riscului Climatic al Copiilor (CCRI) și examinează una dintre aceste componente – deficitul de apă (disponibilitatea fizică a apei) împreună cu vulnerabilitatea apei (combinația dintre deficitul de apă și lipsa accesului la serviciul de apă potabilă).

Pentru mai multe informații și acces complet la această publicație:
https://digitallibrary.un.org/record/4026861?ln=en

The global climate 2011-2020 : a decade of accelerating climate change
Clima globală 2011-2020: un deceniu de accelerare a schimbărilor climatice

Starea decenală a climei 2011-2020 este rezultatul colaborării dintre Organizația Meteorologică Mondială, Serviciile Naționale Meteorologice și Hidrologice Membre OMM din regiune, oficiile naționale de statistică și agențiile specializate ale Națiunilor Unite.
Acest efort prin colaborarea multi - agenție oferă un rezumat al stării climatice, evenimentelor extreme și impacturilor socio-economice din 2011-2020.

Pentru mai multe informații și acces complet la această publicație:
https://digitallibrary.un.org/record/4029046?ln=en


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu