miercuri, 26 februarie 2020

“Importanța folosirii terminologiei corecte cînd comunicăm cu și despre grupurile vulnerabile violărilor de drepturile omului”


“Importanța folosirii terminologiei corecte cînd comunicăm cu și despre grupurile vulnerabile violărilor de drepturile omului” (partea a 2-a)


În contextul celebrării Zilei mondiale a Justiției Sociale și a Zilei Zero Toleranță față de Discriminare, Centrul de Informare ONU #BNRM în parteneriat cu Oficiul ONU pentru Drepturile Omului Moldova  au organizat discuția publică cu participarea  elevilor din cadrul mai multor școli și licee din țară privind importanța folosirii terminologiei corecte când comunicăm cu și despre grupurile vulnerabile violărilor de drepturile omului. În scopul de a contribui la folosirea terminologiei corecte cînd vine vorba despre grupurile subreprezentate, OHCHR a elaborat un Ghid terminologic privind modul în care trebuie de comunicat cu și despre acestea (disponibil la https://www.undp.org/content/dam/unct/moldova/docs/pub/Ghid%20terminologic%20mass-media%20grup.%20vulnerabile%20discriminarii.pdf). 

În cadrul discuției s-au abordat aspectele privind sporirea egalității și combaterea discriminării, tipurile de vulnerabilitate, terminologia corectă privind grupurile vulnerabile. Ulterior, formatoatele Olesea Perean și Tatiana Cernomoriț ofițere naționale pentru drepturile omului au testat cunoștințele tinerilor în ceea ce ține de terminologia corectă în cadrul unui exercițiu practic. A fost expusă expoziția „Înțelege-mă, ascultă-mă” ce cuprinde cărți despre grupurile vulnerabile și combaterea discriminării.





Spre final s-a semnat un acord de colaborare între Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Liceul Academic de Arte Plastice "Igor Vieru".
BNRM a făcut donaţie un set de cărţi liceului Liceul Academic de Arte Plastice "Igor Vieru" pentru colaborarea în bază de parteneriat activ pe multiple planuri de interes, în domeniul educațional și cultural prim promovarea lecturii și valorificarea patrimoniului național.




Un comentariu:

  1. If you're looking to lose pounds then you need to start using this brand new custom keto plan.

    To create this keto diet, licensed nutritionists, fitness couches, and professional chefs joined together to develop keto meal plans that are productive, convenient, price-efficient, and fun.

    From their first launch in January 2019, 1000's of people have already transformed their figure and well-being with the benefits a great keto plan can give.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover eight scientifically-certified ones offered by the keto plan.

    RăspundețiȘtergere