vineri, 13 decembrie 2019

Conferința pentru știința deschisă a ONU


Conferința pentru știința deschisă a ONU


Cu ocazia Conferinței pentru știința deschisă a ONU, din 19 noiembrie 2019, la sediul ONU de la New York, Biblioteca ONU Dag Hammarskjöld a invitat vorbitorii Conferinței la o masă rotundă închisă, care a avut loc în după-amiaza din 18 noiembrie 2019. Discuția informală cu tema „Spre o știință globală comună” a fost moderată de profesorul Jean-Claude Guédon. S-a concentrat pe „conectarea” infrastructurilor și proceselor, pe identificarea oportunităților de colaborare globală, precum și pe progresele actuale în domeniul științei deschise (OS) și rolul său central în implementarea Agendei ONU 2030. Spiritul constructiv și creativ al discuției a determinat grupul să ajungă la un consens asupra a șase puncte de vedere principale. În discuție a apărut o foaie de parcurs către realizarea unei științe globale. Mai mulți dintre participanți au adus, de asemenea, patru perspective semnificative.


Dacă doriiți să aruncați o privire mai atentă la prezentări, vă încurajăm să faceți acest lucru.
Vă invităm, de asemenea, să luați notă de documentul rezultat care a fost creat cu contribuția tuturor vorbitorilor, pe baza unei mese rotunde, precum și a prezentărilor la conferință:


Dorim să vă informăm că înregistrările de sesiune, diapozitivele de prezentare, mesajele video și fotografiile primei Conferințe științifice deschise a ONU, care a avut loc la sediul ONU pe 19 noiembrie 2019, sunt acum disponibile pe site-ul conferinței:

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu