joi, 10 ianuarie 2019

Apel la acțiune

Apel la acțiune

Concursul #EU4Energy privind piețele energetice



Locuiești în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova sau Ucraina? Atunci participă la concursul EU4Energy? 1 Răspunde corect la cel puțin una din cele patru întrebări pe rețelele de socializare și ai șansa să câștigi un premiu. Tematica concursului – piețele energetice – este o invitație să-ți testezi cunoștințele despre evoluțiile în domeniul energiei în țara și regiunea ta, precum și să afli date noi interesante despre sursele și consumul de energie.
Concursul pe rețele de socializare este organizat de către proiectul de comunicare EU4Energy. Tematica concursului sunt piețele energetice. Competiția este un apel de a testa cunoștințele privind evoluțiile în domeniul energetic în statele partenere din Vecinătatea Estică, precum și de a afla noi date interesante despre sursele și consumul de energie. 

Concursul se va desfășura în perioada 11 ianuarie – 19 ianuarie 2019 și va include patru întrebări. Utilizatorii pot participa la concurs prin postarea răspunsurilor în secția de comentarii sub întrebarea de pe pagina principală a proiectului Vecinii UE din Est (EU Neighbours East) din Facebook, Instagram și Vkontakte. 

Programul UE4Energie - funcționează pentru îmbunătățirea calității și colectării datelor energetice și pentru dezvoltarea indicatorilor de eficiență energetică. Această activitate contribuie, de asemenea, la sprijinirea politicii energetice bazate pe dovezi și la luarea deciziilor în țările beneficiare ale Parteneriatului estic și ale celor din Asia Centrală în domeniile securității energetice, piețelor energetice și dezvoltării durabile. Țările vizate: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, precum și Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan. 

Obiective ale Programului UE4Energie
Bazându-se pe succesul programului INOGATE, EU4Energy urmărește:
• Îmbunătățirea capacităților de date privind energia;
• Îmbunătățirea colectării și monitorizării datelor;
• Contribuția la elaborarea unei politici de energie bazate pe dovezi îmbunătățite;
• Furnizarea de asistență tehnică pentru cadrele legislative și de reglementare și pentru pentru investițiile cheie în infrastructura energetică.

Acțiuni pe scurt
Programul EU4Energy cuprinde următoarele cinci componente:
• EU4Energy Data: îmbunătățirea gestionării și utilizării datelor energetice în elaborarea politicilor;
• Politica UE privind energia: stimularea dialogului privind politica în domeniul energiei și schimbul de cunoștințe privind o gamă largă de subiecte legate de securitatea energetică, dezvoltarea durabilă și piețele;
•Guvernanța UE4: furnizarea de asistență tehnică țărilor Parteneriatului Estic în domeniile legislativ și de reglementare, implementarea recomandărilor de politică și a investițiilor în proiecte esențiale de infrastructură energetică;
• Portalul web EU4Energy: găzduirea unui portal web interactiv, care va acționa ca un punct central de informare privind țările beneficiare, inclusiv date privind energia, infrastructura energetică, evoluțiile politicilor și proiectele de investiții;
• Comunicarea și vizibilitatea UE4: îmbunătățirea vizibilității și a comunicării între UE și țările beneficiare privind cooperarea regională și bilaterală finanțată de UE în domeniul energiei.

Vezi detalii despre program aici https://library.euneighbours.eu

Sursa apelului: https://www.facebook.com/euneighbourseast

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu