miercuri, 14 noiembrie 2018

Ziua mondială a diabetului

Ziua mondială a diabetului

#Obiectiv3 #SanatatesiStaredeBineAstăzi este Ziua mondială a diabetului, marcată anul acesta sub genericul „Diabetul îngrijorează fiecare familie”.
Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.
În Republica Moldova se înregistrează o creștere a numărului persoanelor cu diabet zaharat: în 2017 au fost luați la evidență 104,749 bolnavi de diabet cu 8,098 mai mult decât anul precedent.

Această zi este marcată la nivel internațional de toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.
Acest eveniment are ca scop să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului, în general – cei care au persoane apropiate care suferă de această boală, publicul larg, profesioniștii din domeniul sănătății și autoritățile publice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu