marți, 16 octombrie 2018

Ziua Internațională pentru eradicarea sărăciei

 Ziua Internațională pentru eradicarea sărăciei


La 17 octombrie este marcată în fiecare an, Ziua Internațională pentru eradicarea sărăciei. Ziua este marcată începând cu data de 17 octombrie 1987. Data a fost desemnată pentru a promova gradul de conștientizare al necesității de a eradica sărăcia în toate țările.

Prin Rezoluția 47/196 adoptată la 22 decembrie 1992, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a declarat 17 octombrie ca Zi internațională pentru eradicarea sărăciei și a invitat toate statele să dedice acesteia, în contextul național, activități concrete în ceea ce privește eradicarea sărăciei.
 

De asemenea, Rezoluția invită organizațiile interguvernamentale și non-guvernamentale pentru a sprijini statele, la cererea acestora, în organizarea activităților la nivel național în vederea marcării acestei zile.

Obiectivul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă ar „pune capăt sărăciei de pretutindeni sub toate formele sale”, recunoaște în mod explicit faptul că sărăcia nu are ca motiv lipsa unui singur lucru, ci este cauzată de mai mulți factori interdependenți care afectează viața oamenilor ce trăiesc în sărăcie.
În acest context, Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naționale a organizat o expoziție de cărți și publicații ce este expusă în spațiile CI ONU, sala nr. 1, et. 2. bloc central.
Sunt invitate toate persoanele interesate de acest subiect privind consultarea și documentarea materialelor expuse în acces deschis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu