sâmbătă, 15 septembrie 2018

Cel mai mare parc eolian offshore de pe planetă a început să funcţioneze în Marea Irlandei

Cel mai mare parc eolian offshore de pe planetă a început să funcţioneze în Marea Irlandei


#Obiectiv13 #ActiuneAsupraClimei #Obiectiv15 #ViatapePamant

Cel mai mare parc eolian offshore a fost deschis în largul coastei de nord-vest a Marii Britanii, investiţia fiind a grupului energetic danez Orsted, anunţă Reuters.

Parcul eolian are o capacitate de 659 megawați (MW), suficientă pentru alimentarea a aproape 600.000 de locuințe. Amplasat în Marea Irlandeză, la aproape 12 mile (19 kilometri) de coasta de nord-vest a Marii Britanii, parcul eolian offshore Walney Extension devansează deţinătorul actual al titlului de cel mai mare parc eolian offshore de pe planetă, facilitatea London Array, în estuarul râului Tamisa.
Walney Extension este alcătuită din 87 de turbine construite de Siemens Gamesa și MHI Vestas și acoperă 145 de kilometri pătrați, echivalentul a aproximativ 20.000 de terenuri de fotbal.
Cele 40 de turbine MHI Vestas cu o capacitate de opt megawați, care sunt folosite, au o înălţime de 195 metri și sunt cele mai mari turbine eoliene la nivel global.
Marea Britanie este cea mai mare piață eoliană offshore din lume, care găzduiește 36% din capacitatea eoliană offshore instalată la nivel mondial, potrivit datelor de la Consiliul Global al Energiei Eoliene. Numai puţin de 13 noi parcuri eoliene offshore au fost finalizate în Europa în 2017, inclusiv primul parc eolian offshore plutitor de pe planetă. Marea Britanie avea în 2017 capacităţi instalate de 1,7 Gigavaţi de energie eoliană offshore iar Germania avea capacităţi de 1,3 Gigavaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu