miercuri, 4 iulie 2018

Raport: mai puțin de jumătate dintre râurile și lacurile Europei sunt sănătoase

Raport: mai puțin de jumătate dintre râurile și lacurile Europei sunt sănătoase

#ApaCuratasiIgiena #Obiectiv6 #Obiectiv3 #SanatatesiStaredeBine

Doar 40% dintre apele de suprafață europene sunt în prezent sănătoase, conform unui nou raport al Agenției Europene de Mediu care dezvăluie degradarea accentuată a apelor dulci de pe continent.



Raportul EEA numit „State of Water” („Starea apelor”) oferă o imagine de ansamblu clară și cuprinzătoare a stării ecologice a peste 130.000 de surse de apă din Uniunea Europeană, de la râuri, zone umede, lacuri și estuare, până la apele subterane și costiere. Expune, de asemenea, presiunile principale asupra acestor resurse, de la agricultură până la construcția de structuri pentru apărarea împotriva inundațiilor, navigație, generarea de hidroenergie și poluarea chimică.
În întreaga UE, ecosistemele de apă dulce s-au deteriorat într-un ritm alarmant, iar acest lucru face parte dintr-o tendință globală.
La nivel global, populațiile de specii de apă dulce au scăzut cu 81% între 1970 și 2012, declinul fiind mai mare decât pentru orice alt ecosistem.
În Europa Centrală, starea apelor este deosebit de proastă în multe țări precum Germania, Țările de Jos și Belgia, care au  o densitate mai mare a populației și o agricultură mai intensă. Aici, majoritatea corpurilor de apă încă nu reușesc să atingă o stare ecologică bună.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu