marți, 15 mai 2018

Apelul secretarului general ONU António Guterres pe marginea energiei curate

Apelul secretarului general ONU António Guterres pe marginea energiei curate

#Obiectiv13  #ActiuneAsupraClimei

Apelând la o nouă revoluție energetică pentru a face față provocării schimbărilor climatice, Secretarul General al ONU, António Guterres, a declarat, în remarcile de la conferința austriacă mondială de la Viena din 15 mai 2018, că lumea trebuie să se bazeze pe o multitudine de soluții care există deja sau sunt în conducte.




"În ultimul deceniu, prețurile la energiile regenerabile au scăzut, iar investițiile sunt în creștere", a spus el. "Astăzi, o cincime din energia electrică din lume este produsă de energia regenerabilă. Trebuie să ne bazăm pe asta. "

El a spus că lumea vede o povară de acțiune climatică.

"Este clar că energia curată face climatul sensibil. Dar are și sens economic. Astăzi este cea mai ieftină energie. Și va aduce beneficii semnificative pentru sănătate. Poluarea aerului afectează aproape toți, indiferent de granițe. "

Secretarul General a încurajat întreprinderile, guvernele și organizațiile societății civile să dezvăluie riscurile legate de climă, să renunțe la combustibili fosili și să creeze parteneriate care să investească în infrastructuri rezistente la emisii scăzute.

"Trebuie să facem asta din cele mai mari orașe către cele mai mici orașe. Oportunitățile sunt extraordinare. "

El a spus că aproximativ 75% din infrastructura necesară până în 2050 rămâne să fie construită.

"Cum se va face acest lucru, fie ne va închide într-un viitor cu emisii ridicate, fie ne va conduce către o dezvoltare cu adevărat cu emisii scăzute. Există doar o singură alegere rațională. "

A se vedea suplimentar la link-ul : https://www.un.org


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu