joi, 24 mai 2018

Accesul și oportunitatea pentru toți: modul în care bibliotecile contribuie la Agenda Națiunilor Unite 2030

Accesul și oportunitatea pentru toți: modul în care bibliotecile contribuie la Agenda Națiunilor Unite 2030

Includerea bibliotecilor și accesul la informații în planurile de dezvoltare națională și regională va contribui la îndeplinirea Agendei globale 2030 a Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă.

Traducere by FLA

Traducere by FLA


În sprijinul acestui obiectiv, IFLA a publicat o carte privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite (ODD). Există, de asemenea, o broșură de susținere pe două pagini.

Broșura conține povestiri din toate bibliotecile din multe țări din întreaga lume. IFLA mulțumește tuturor membrilor IFLA și partenerilor care au contribuit cu poveștile lor la broșură. Povești suplimentare vor fi disponibile online și puteți tipări broșura și fișa în orice moment. 

În septembrie 2015, Organizația Națiunilor Unite a aprobat Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. IFLA s-a implicat în crearea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG) și a pledat pentru accesul la informații, tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC), cultura și alfabetizarea universală, toate acestea fiind inclusă în Agenda ONU 2030.

IFLA a produs un set de instrumente cu șabloane personalizabile și o broșură care să vă ajute în activitatea dvs. de advocacy. Acestea pot fi utilizate împreună sau separat:
  • Utilizați setul de instrumente pentru fundal pe Agenda UN 2030 și planificați-vă promovarea;
  • Utilizați broșura și fișa ca documente;
  • Trimiteți versiunile electronice ale broșurii și fișei membrilor și factorilor de decizie;
  • Retipăriți broșura și fișa pentru întâlniri suplimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu