duminică, 11 februarie 2018

Bibliotecile și ONU în anul 2018

Bibliotecile și ONU în anul 2018


Anul 2017 a fost un an important pentru biblioteci și ONU. La nivel global, comunități de bibliotecari din 75 de țări s-au angajat să sensibilizeze factorii de decizie si opinia publica privind dezvoltarea durabilă și să se implice în planurile naționale de a le furniza. La nivel internațional, IFLA a lansat primul raport privind dezvoltarea și accesul la informații, un parteneriat cu Grupul de tehnologie și schimbare socială de la Universitatea din Washington.

Deci, ce se întâmplă în anul 2018? Acest blog  http://blogs.ifla.org/lpa/2018/02/07/libraries-and-the-un-in-2018/ oferă o privire asupra a ceea ce se întâmplă la nivel regional și global până în prezent până la sfârșitul anului. Urmăriți paginile programului Programul de Dezvoltare a Bibliotecii pentru a afla mai multe despre viitorul Program Internațional de Advocacy!

Forumul politic la nivel înalt 2018.

Punctul forte va fi Forumul politic la nivel înalt din iulie, în cadrul căruia guvernele naționale se reunesc pentru a discuta progresele realizate în direcția obiectivelor de dezvoltare durabilă. La fel ca anul trecut, câteva ODD-uri au fost alese pentru o atenție deosebită. Acest lucru permite o dezbatere mai aprofundată a acestor obiective specifice, fără a uita interconexiunile cu alte părți ale Agendei 2030.

Privind înainte

O problemă-cheie în 2018 va fi pregătirea pentru anul 2019. Aceasta este specială, deoarece este anul în care vor fi revizuite obiectivele de dezvoltare durabilă în ansamblu. Obiectivele se pot schimba. În consecință, indicatorii, de asemenea, ca parte a unui proces paralel care urmează a fi încheiat în 2020. Având în vedere că atât accesul la informații este inclus în SDG, trebuie să ne asigurăm că acesta rămâne, alături de alte obiective care reflectă activitatea biblioteci.


2019 va fi, de asemenea, anul în care vor fi focalizate trei SDG-uri importante pentru biblioteci - accesul la informații (ODD16), educația (ODD4) și ocuparea forței de muncă (ODD8). IFLA își va concentra eforturile pentru a ne asigura că profităm din plin de această șansă pentru a permite tuturor să știe cât de esențiale și inovatoare sunt instituțiile noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu