miercuri, 22 noiembrie 2017

Harta bibliotecilor IFLA

Harta bibliotecilor IFLA
Harta bibliotecilor lumii instituita de IFLA este o sursă reprezentativă de statistici de bază ale bibliotecilor din intreaga lume, un instrument robust care oferă date la nivel de țară și o comparație la nivel mondial a diferitelor valori ale performanțelor bibliotecilor în funcție de regiune.

Puteti deschide harta la linkul: https://librarymap.ifla.org/


Bibliotecile sunt principalii promotori și furnizori de acces liber la toate tipurile de informații destinate tuturor cetățenilor. Pentru a arăta potențialul domeniului bibliotecii globale, harta Bibliotecă a lumii include toate tipurile de biblioteci, inclusiv biblioteci naționale, academice, publice, comunitare, școlare și speciale. Setul inițial de valori de performanță include numărul de biblioteci, numărul de biblioteci care oferă acces la internet, numărul de personal și voluntari, numărul de utilizatori înregistrați, vizitatori, precum și numărul de împrumuturi.

Ca instrument de advocacy, harta Bibliotecă a lumii este, de asemenea, o platformă care oferă acces la povestirile ODD-urilor și demonstrează modul în care bibliotecile din diferite țări contribuie la Obiectivele Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă și servesc drept parteneri în satisfacerea nevoilor de dezvoltare locală.

Harta Bibliotecă a lumii este creată în parteneriat cu colaboratorii de date și de povestiri, inclusiv asociațiile naționale de bibliotecă, biblioteci naționale, organizații de sprijin a bibliotecilor și alte instituții din întreaga lume. Statisticile globale de bibliotecă fiabile sunt viziunea noastră comună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu