joi, 12 septembrie 2024

Conținut nou în Biblioteca Digitală ONU – septembrie


Conținut nou în Biblioteca Digitală ONU – septembrie


The Sustainable development goals report 2024

Raportul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă 2024
Raportul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2024 detaliază provocările semnificative cu care se confruntă lumea pentru a face progrese substanțiale către atingerea ODD, pe baza celor mai recente date și estimări. Prezintă zone cu eșecuri, în timp ce arată, de asemenea, unde s-au înregistrat progrese tangibile, de exemplu, în reducerea mortalității globale a copiilor, prevenirea infecției cu HIV și accesul la energie.
Raportul evidențiază, de asemenea, domeniile critice, în care acțiunea trebuie să accelereze, în special, care subminează progresul ODD - schimbările climatice, pacea și securitatea, inegalitățile între țări.
Pentru mai multe informații și acces complet la această publicație:


OCHA annual report 2023

Raport anual OCHA 2023
OCHA (UN. Office for the Coordination of Humanitarian Affairs/ONU. Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare)
2023 a fost un an obositor pentru milioane de oameni  și unul care a întins sistemul umanitar până la limitele sale. A început cu cutremure devastatoare în Turcia și Siria. În Siria, au lovit oameni care se luptă deja cu cea mai gravă criză umanitară din cei peste 10 ani de conflict.
La fel și în întreaga lume – în Afganistan, Republica Democratică Congo, Cornul Africii, Myanmar, Ucraina, Yemen și nu numai – conflictele de lungă durată, insecuritatea, instabilitatea și dificultățile economice au ținut milioane de oameni dependenți de asistența umanitară. Între timp, încălzirea globală a doborât toate recordurile în 2023, iar criza climatică s-a adâncit.
Pentru mai multe informații și acces complet la această publicație:

https://digitallibrary.un.org/record/4053278?ln=en&v=pdf


Digital economy report 2024: shaping an environmentally sustainable and inclusive digital future
.

Raport de economie digitală 2024: Conformarea unui viitor digital sustenabil și incluziv din punct de vedere ecologic.
Raportul privind economia digitală 2024 subliniază nevoia urgentă de strategii de digitalizare inclusive și durabile din punct de vedere ecologic. Tehnologia și infrastructura digitală depind în mare măsură de materii prime. Astfel, Raportul solicită acțiuni îndrăznețe din partea factorilor de decizie, a liderilor din industrie și a consumatorilor. Acesta îndeamnă la o schimbare globală către o economie digitală circulară, concentrându-se pe circularitate prin proiectarea produselor durabile, consum responsabil, reutilizare și reciclare și modele de afaceri durabile.
Pentru mai multe informații și acces complet la această publicație:

https://digitallibrary.un.org/record/4053817?ln=en&v=pdf